Inloggen

Strategisch Communicatieadviseur bij Aedes (24 uur per week)

Den Haag
Nieuw
Share

Wat ga je doen?

Ben jij die initiatiefrijke communicatiestrateeg die enthousiast wordt als je plan werkt? Zet jij graag je tanden in complexe vraagstukken en weet je die te vertalen in heldere communicatielijnen voor leden, stakeholders en het Nederlandse publiek? Dan ben jij de collega die Aedes, de branchevereniging voor woningcorporaties zoekt.

Of het nu gaat om introductie van een nieuwe app om brandveiligheid van woningen in kaart te brengen, een initiatief om woningen versneld aardgasvrij te krijgen, een krachtige lobby in Den Haag of Europa voor gunstige juridische voorwaarden voor sociale huisvesting of aandacht voor de uitkomsten van een onderzoek naar de aanpak van schulden in huishoudens, je draait je hand niet om voor een heldere communicatiestrategie. Er komt immers veel kijken bij ‘goed en betaalbaar wonen’.

Het Team Communicatie van Aedes is op zoek naar een ondernemende communicatiestrateeg die in staat is over complexe maatschappelijke vraagstukken, zoals de verduurzaming van woningen, helder en krachtig te communiceren.

Wat breng jij mee?

Aedes zoekt een strategische communicatieadviseur voor 24 uur per week die ‘outside-in’ denkt. Je bent bekend met klant- (of beter gezegd leden-) reizen en weet hoe je onderwerpen moet framen voor de doelgroepen van Aedes en het Nederlandse publiek. Samen met je collega’s versterk je de advieskracht van het team Communicatie om resultaten te boeken op de vele uitdagende en altijd actuele woononderwerpen waarop Aedes actief is. Je stelt samen met je collega contentspecialist heldere adviezen op en weet je communicatiedoelen met enthousiasme te bereiken.

Je bent een ‘stevige’ sparringpartner voor de inhoudelijke specialisten en bepaalt samen met hen de beste communicatieaanpak. Jij zorgt ervoor dat de juiste mensen met een aansprekende boodschap/content via de juiste middelen worden bereikt. Of het nu om gaat om de positionering van flexwoningen, de beste manier om EFG-labels te isoleren of een heldere aanpak voor circulariteit, je weet beweging te creëren en bij te dragen aan de gewenste beeldvorming over de sociale huursector. Je weet complexe vraagstukken te vertalen in een doordachte communicatiestrategie en/of –campagne, incl. media-aanpak, woordvoeringslijnen, social mediaposts en Q&A’s. Je monitort de resultaten en stuurt bij waar nodig.

Wat neem je mee?

  • een afgeronde WO/HBO-opleiding Communicatie;
  • minimaal 5 tot 8 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in een politiek bestuurlijk georiënteerde organisatie;
  • een flinke dosis energie, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen;
  • natuurlijke overtuigingskracht, flexibiliteit en teamspirit;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden;
  • affiniteit met de energietransitie;
  • interesse in de sociale huursector.

Over Aedes en het team communicatie

Branchevereniging Aedes behartigt de belangen van bijna 300 woningcorporaties in Nederland. Woningcorporaties zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Ze beheren 2,2 miljoen huurwoningen in Nederland, waarin ruim 4 miljoen mensen wonen. Daarnaast bouwen ze woningen, dragen ze bij aan leefbare buurten, wijken en regio’s en investeren ze in duurzaamheid.

Aedes zorgt ervoor dat deze corporaties en samenwerkingspartners hun werk optimaal kunnen doen. Ze geven voorlichting en initiëren onderzoek en productontwikkeling. Ook is Aedes de werkgeversvereniging van de corporatiebranche waar 28.000 mensen werken.

Bij Aedes werken ruim 70 professionals. Mensen die weten hoe de feiten en de wetgeving in elkaar zitten, en nadenken hoe corporaties het best hun doelstelling kunnen waarmaken en hoe de (huur)woningmarkt beter zou kunnen functioneren. Belangenbehartiging en sectorontwikkeling vormen de kern van hun werk.

Team Communicatie

Team communicatie is verantwoordelijk voor de profilering en positionering van de woningcorporaties als sector en van Aedes als belangenbehartiger. Verder bouwt het team samen met corporaties aan de reputatie van de sector. Communicatieadviseurs adviseren over strategische onderwerpen (bijvoorbeeld huurbeleid, legitimatie, huisvesting van bijzondere doelgroepen, cultuur en gedrag) en ondersteunen samen met de contentspecialisten projecten op het gebied van belangenbehartiging, kennis/sectorontwikkeling en verenigingszaken. Daarvoor worden alle denkbare communicatiekanalen ingezet.

Aedes moedigt mensen met alle (studie)achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren uitdrukkelijk aan om te solliciteren.

Wat biedt Aedes jou?

Aedes biedt je in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar met een vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris ligt tussen 5.239 en 6.893 euro per maand bij een fulltime dienstverband (36 u/week).

Het betreft een baan voor 24 uur per week, je kunt deze uren flexibel indelen verdeeld over 3-5 dagen per week.

Samen goede resultaten halen in een goede sfeer staat voorop bij Aedes. Daarom besteden ze veel aandacht aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling, en krijg je alle ruimte om initiatieven te nemen.

Solliciteren?

Ontvang je graag meer informatie over deze mooie vacature bel of mail dan gerust met Mirjam Brantjes. Uiteraard kun je ook direct solliciteren door uiterlijk 31 mei 2024 je CV en motivatie toe te sturen. Je kunt Mirjam bereiken via mirjam@mirjambrantjes.nl of 06-34202446.

Mirjam Brantjes
Strategisch Communicatieadviseur bij Aedes (24 uur per week)

Vacatures

Job Banner

Interim Communicatie en Marketing Professionals

Graag kom ik in contact met ervaren Interim Communicatie en Marketing professionals met minimaal 5 jaar werkervaring. Interim opdrachten publiceer ik doorgaans niet op de website. Ben je...
Landelijk

Communicatie & Marketing Professionals

Graag kom ik in contact met ervaren Communicatie en Marketing professionals met minimaal 5 jaar werkervaring. Niet alle vacatures lenen zich ervoor om gepubliceerd te worden en zijn daardoor niet...
Landelijk

Woordvoerder bij UWV

Een maatschappij die geen zijlijn kent en waarin iedereen kan meedoen. Dat is bij het UWV het uitgangspunt. Met de UWV strategie 2021-2025 Ruimte voor menselijke maat in dienstverlening zet...
Amsterdam

Strategisch Communicatieadviseur bij Aedes (24 uur per week)

Ben jij die initiatiefrijke communicatiestrateeg die enthousiast wordt als je plan werkt? Zet jij graag je tanden in complexe vraagstukken en weet je die te vertalen in heldere communicatielijnen...
Den Haag

Senior Adviseur Communicatie en Woordvoerder bij ABP

Als Senior Adviseur Communicatie ben je de spil in de externe communicatie van het domein Pensioenen binnen ABP. Je adviseert het team Pensioenen bij de ontwikkeling van beleid en de uitvoering...
Amsterdam of Heerlen