Inloggen

Woordvoerder bij UWV

Amsterdam
Nieuw
Share

Wat ga je doen als woordvoerder bij UWV?

Een maatschappij die geen zijlijn kent en waarin iedereen kan meedoen. Dat is bij het UWV het uitgangspunt. Met de UWV strategie 2021-2025 Ruimte voor menselijke maat in dienstverlening zet UWV een heldere koers voor de nabije toekomst. De eerste betreft een nieuwe stap in de verbetering van de dienstverlening met meer aandacht voor de menselijke maat. Hierin staat de mens en zijn situatie centraal en vormen het uitgangspunt. Zodat alle cliënten zich gezien, gehoord en geholpen voelen. De tweede is meer focus op preventie. Dit richt zich op het voorkomen van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid met de inzet van de dienstverlening en kennis over arbeid en gezondheid.

Aan deze missie mag jij als woordvoerder een bijdrage leveren. UWV is op zoek naar een woordvoerder die inhoudelijk de woordvoering doet op soms complexe en inhoudelijke dossiers. Ervaring en kennis in het managen van issues en het doen van proactieve media aanpak is meegenomen.

Wat ga je doen?
Als woordvoerder ben je verantwoordelijk voor de woordvoering op verschillende inhoudelijke onderwerpen binnen jouw portefeuille. Je bent een stevige inhoudelijke strategische gesprekspartner met een scherpe pen en weet mensen te winnen voor jouw ideeën. De dienstverlening van UWV weet jij proactief onder de aandacht van de (nieuws)media te brengen. Je adviseert daarbij de raad van bestuur, directies en kennisspecialisten en coacht en begeleidt hen bij interviews en media-optredens. Je schakelt hierin moeiteloos met interne en externe stakeholders zoals het ministerie SZW. Je werkt daarbij nauw samen met je communicatiecollega’s op woordvoering, public affairs, social media, issuemanagement en in- en externe communicatie. Maar ook met collega’s binnen de directie Strategie beleid en kenniscentrum (beleidsadviseurs en onderzoekers) en experts binnen de verschillende onderdelen van UWV. Je bent voor hen een waardevolle sparringpartner. Je volgt en signaleert vroegtijdig relevante interne en maatschappelijke ontwikkelingen en analyseert deze op consequenties voor jouw portefeuille. Daarnaast onderhoud je een breed netwerk met journalisten. Bij voorkeur heb je enige ervaring met issuemanagement en crisiscommunicatie.

Wie ben jij?

Zet jij graag je tanden in lastige dossiers en zie je hierin communicatieve kansen? Druk je je makkelijk uit in toegankelijke taal en heb je ervaring met de media? Dan maken wij graag kennis met jou. Werken bij UWV betekent het verschil maken voor heel veel mensen. Zo leveren medewerkers van UWV allemaal een bijdrage aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want bij UWV werk je niet alleen voor jezelf.
Wat neem je mee?
• Een afgeronde universitaire of hbo-opleiding bij voorkeur op het gebied van communicatie of journalistiek.
• Aantoonbare en relevante ervaring, bijvoorbeeld op het gebied van journalistiek of (pers)woordvoering.
• Uitstekende schrijfvaardigheden om lastige onderwerpen te vertalen naar toegankelijke pers- en nieuwsberichten en Q&A’s.
• Een sterke politieke en bestuurlijke sensitiviteit.
• Stressbestendigheid, een flexibele instelling en een sterke teamspeler.
• Een flexibele instelling en goede bereikbaarheid om ook buiten kantooruren te werken.
• Je beschikt over de volgende competenties: organisatiesensitiviteit, analyseren, overtuigingskracht, netwerken, plannen en organiseren.

Voldoe je niet exact aan alle bovengenoemde punten, maar denk jij dat je een geschikte kandidaat bent? Overtuig ons dan met jouw motivatiebrief!

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het team Mediarelaties & public affairs. De directie communicatie werkt met een geïntegreerde communicatieaanpak aan de in- en externe communicatie van de organisatie. De directie is georganiseerd in drie afdelingen: Mediarelaties & public affairs, Issuemanagement & district communicatie en het team Content, advies en communicatieprojectmanagement. Als belangrijke publieke organisatie is UWV veelvuldig in het nieuws. Zo zetten zij actief mediacontacten in om de organisatie, hun mensen en hun kennis over het voetlicht te brengen. Je werkt daarbij nauw samen met diverse specialisten binnen en buiten de directie Communicatie.

Wat wordt jou geboden?

  • Invulling van de vacature (senior) woordvoerder is op basis van een fulltime werkweek van 38 uur (36 of 32 uur is bespreekbaar)
  • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 5393,- en maximaal € 7.014,- (o.b.v. 38 uur per week).
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, OV-kaart, opleidingsbudget en volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien.
  • Een afwisselende functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie.
  • Je maakt onderdeel uit van een ambitieus en professioneel media en public affairs team met gedreven collega’s.
  • De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren?

Ben je op zoek naar een mooie uitdaging en spreekt deze vacature je aan, stuur dan je brief met motivatie. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Mirjam Brantjes, telefoon 06 – 34202446 of mail mirjam@mirjambrantjes.nl

De volgende onderdelen maken deel uit van de selectieprocedure:
• Het maken van een casus.
• Het navragen van referenties (daartoe zal eerst toestemming van je worden gevraagd).

Bij aanstelling wordt gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tonen van originele diploma’s.

Mirjam Brantjes
Woordvoerder bij UWV

Vacatures

Job Banner

Interim Communicatie en Marketing Professionals

Graag kom ik in contact met ervaren Interim Communicatie en Marketing professionals met minimaal 5 jaar werkervaring. Interim opdrachten publiceer ik doorgaans niet op de website. Ben je...
Landelijk

Communicatie & Marketing Professionals

Graag kom ik in contact met ervaren Communicatie en Marketing professionals met minimaal 5 jaar werkervaring. Niet alle vacatures lenen zich ervoor om gepubliceerd te worden en zijn daardoor niet...
Landelijk

Woordvoerder bij Bouwend Nederland

Als woordvoerder bij Bouwend Nederland (de grootste ondernemersorganisatie in de bouw- en infrasector) ben jij de eerste die de media te woord staat, omdat zij jou bellen, of omdat je zelf de...
Zoetermeer

Corporate communicatieadviseur bij GVB (vervuld)

Voor versterking van het communicatieteam van GVB zoeken we een proactieve corporate communicatieadviseur met de nodige ervaring in grote organisaties. Je gaat je enerzijds richten op het opzetten...
Amsterdam

Adviseur Communicatie & Woordvoerder bij ABP

Als woordvoerder ben je samen met twee collega woordvoerders het aanspreekpunt binnen de organisatie voor de media. Je belangrijkste taak is om het publieke profiel van pensioenfonds ABP te...
Amsterdam of Heerlen

Woordvoerder bij UWV

Een maatschappij die geen zijlijn kent en waarin iedereen kan meedoen. Dat is bij het UWV het uitgangspunt. Met de UWV strategie 2021-2025 Ruimte voor menselijke maat in dienstverlening zet...
Amsterdam