Inloggen

Corporate communicatieadviseur bij GVB (vervuld)

Amsterdam
Nieuw
Share

Wat ga je doen?

Voor versterking van het communicatieteam van GVB zoeken we een proactieve corporate communicatieadviseur met de nodige ervaring in grote organisaties. Je gaat je enerzijds richten op het opzetten en implementeren van de content- en corporate sociale media strategie van GVB. Anderzijds ben je businesspartner communicatie voor de directies HR en ICT van GVB.

Als specialist op het gebied van content en sociale media binnen Corporate Communicatie draag je zorg voor de verspreiding van aansprekend corporate nieuws. Naast het gebruik van de eigen site van GVB onderzoek je welke sociale media kanalen zich hier het beste voor lenen en welke collega’s uit de organisatie hier een rol in kunnen spelen. Je adviseert de organisatie over contentbeleid, en je maakt, coördineert en implementeert dit beleid. Ook ben je verantwoordelijk voor het opzetten van een beeldbank. Je werkt hierbij nauw samen met andere communicatieadviseurs en woordvoerders van het corporate communicatie team.

Daarnaast ben je businesspartner Communicatie voor de directies HR en ICT. Je adviseert deze directies actief over hun communicatie aanpak en je ontwikkelt bijbehorende middelen. Bij de directies HR en ICT spelen regelmatig uitdagingen die een gerichte en effectieve communicatie aanpak vergen. Daarvoor sta jij aan de lat, in opdracht van het management en in samenspraak met de medewerkers. Je weet wat er speelt en vertaalt dit naar communicatiemiddelen die worden gewaardeerd. Dit kun je omdat je goed weet wat er speelt en je je verdiept in wat je collega’s binnen HR en ICT belangrijk vinden.

Ook draai je, net als al jouw collega’s van Corporate Communicatie, mee in de piketgroep van GVB. Als piketter neem je eens in de zes weken een week lang buiten kantoortijden en in het weekend de perstelefoon op voor de eerste opvang van persvragen. Het gaat om vragen die makkelijk en feitelijk te beantwoorden zijn door informatie die beschikbaar wordt gesteld. Zijn de vragen ingewikkelder, dan kun je bellen met een woordvoerder die achtervang heeft.

Wat breng jij mee?

  • Je hebt een relevante opleiding afgerond op minimaal HBO niveau; bij voorkeur richting Communicatie of (bedrijfs-)Journalistiek.
  • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied communicatie en/of de journalistiek.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en implementeren van een content- en sociale media strategie.
  • Het denken in termen van openheid en impact zit in je DNA. Je hebt gevoel voor de soms complexe situatie waarin besluiten tot stand komen. Hierin weet je goed je positie te pakken.
  • Je werkt met een grote mate van zelfstandigheid, maar zoekt ook actief het professionele contact met je collega’s.
  • Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het complexe speelveld waarin GVB zich bevindt.
  • Je kunt doelen stellen en daar vorm en inhoud aan te geven. Je hebt ervaring met het communicatief ondersteunen van grote projecten en kunt goed kansen- en afbreuk risico’s in kaart brengen.
  • Je bent een verbinder met gevoel voor humor die goed met allerlei verschillende mensen kan omgaan.
  • Affiniteit met de OV-sector is een pré.

Over GVB en het team corporate communicatie

De stad Amsterdam bruist. En daarin speelt GVB een grote rol. GVB verbindt Amsterdam door het verzorgen van het openbaar vervoer met tram, bus, metro en veer in en rond Amsterdam. Dit doet GVB met circa 5.000 collega’s. GVB vervoert dagelijks zo’n 770.000 reizigers (zie video ‘Verbind de wereld in Amsterdam, kom werken bij GVB’).

De afdeling Corporate Communicatie bewaakt en verstevigt de reputatie van GVB bij klanten (reizigers), bewoners, (potentiële) medewerkers, samenwerkingspartners, de gemeente, politieke partijen, belangengroepen en de pers en geeft vorm aan het interne communicatiebeleid. De afdeling bestaat uit elf collega’s die samen alle interne en externe corporate communicatie - van strategie tot uitvoering - voor hun rekening nemen.

Wat biedt GVB jou?

Het salaris voor de functie is marktconform en afhankelijk van kennis en ervaring, schaal 10A (maximaal € 5.531,- bruto per maand op basis van een 36 urige werkweek). Daarnaast heeft GVB goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder vakantiegeld, een 13e maand, 1,5% levensloopbijdrage, bijdrage in de ziektekostenverzekering, studiefaciliteiten, goede pensioenregeling en vrij reizen in Amsterdam e.o.

Solliciteren?

Heb je belangstelling voor deze leuke en veelzijdige baan bij GVB in Amsterdam en ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op met Mirjam Brantjes, 06-34202446 of mirjam@mirjambrantjes.nl.

De werving & selectie procedure is door GVB uitbesteed aan Mirjam Brantjes - executive search & coaching.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook, verstuur dan jouw CV en motivatie uiterlijk 18 februari 2024 via onderstaande link of per mail naar Mirjam.

Mirjam Brantjes
Corporate communicatieadviseur bij GVB (vervuld)

Vacatures

Job Banner

Interim Communicatie en Marketing Professionals

Graag kom ik in contact met ervaren Interim Communicatie en Marketing professionals met minimaal 5 jaar werkervaring. Interim opdrachten publiceer ik doorgaans niet op de website. Ben je...
Landelijk

Communicatie & Marketing Professionals

Graag kom ik in contact met ervaren Communicatie en Marketing professionals met minimaal 5 jaar werkervaring. Niet alle vacatures lenen zich ervoor om gepubliceerd te worden en zijn daardoor niet...
Landelijk

Woordvoerder bij Bouwend Nederland

Als woordvoerder bij Bouwend Nederland (de grootste ondernemersorganisatie in de bouw- en infrasector) ben jij de eerste die de media te woord staat, omdat zij jou bellen, of omdat je zelf de...
Zoetermeer

Corporate communicatieadviseur bij GVB (vervuld)

Voor versterking van het communicatieteam van GVB zoeken we een proactieve corporate communicatieadviseur met de nodige ervaring in grote organisaties. Je gaat je enerzijds richten op het opzetten...
Amsterdam

Adviseur Communicatie & Woordvoerder bij ABP

Als woordvoerder ben je samen met twee collega woordvoerders het aanspreekpunt binnen de organisatie voor de media. Je belangrijkste taak is om het publieke profiel van pensioenfonds ABP te...
Amsterdam of Heerlen

Woordvoerder bij UWV

Een maatschappij die geen zijlijn kent en waarin iedereen kan meedoen. Dat is bij het UWV het uitgangspunt. Met de UWV strategie 2021-2025 Ruimte voor menselijke maat in dienstverlening zet...
Amsterdam